Після Brexit Німеччина не буде видавати своїх громадян Британії

Після Brexit Німеччина не буде видавати своїх громадян Британії

Укрінформ
Відразу ж після Brexit Німеччина припинить екстрадицію до Великобританії своїх громадян.

Про це з посиланням на офіційне повідомлення, передане минулого тижня Берліном Єврокомісії, повідомляє газета Financial Times.

Подібну позицію ФРН, за інформацією видання, збереже навіть у разі, якщо з ЄС Британія вийде, уклавши угоду з Брюсселем.

Читайте також: Мей планує ще раз обговорити Brexit з лідерами усіх країн ЄС

Згідно Конституції, Німеччина має суворі обмеження на видачу своїх громадян, пояснює газета. Винятки допускаються лише при запитах з інших країн ЄС, які передбачають європейський ордер на арешт або робляться через міжнародний суд.

"Це означає, що після Brexit Берлін буде відхиляти будь-які запити на видачу або арешт німецьких громадян з Великобританії, навіть якщо після початку процесу виходу країни з Євросоюзу в силу вступить 21-місячний перехідний період (його передбачає угода з Брюсселем)", - пише FT.

Читайте також: Британська авіакомпанія Flybmi збанкрутувала через Brexit

Упродовж цього часу Великобританія буде повністю застосовувати законодавство ЄС і залишатися під юрисдикцією Європейського суду. Надалі перехідний період може бути продовжений до кінця 2022 року. Такий плавний перехід є невід'ємною частиною угоди британського прем'єр-міністра Терези Мей з Брюсселем.

Як відомо, 14 лютого Мей в черговий раз не змогла переконати парламентаріїв у Палаті громад підтримати її курс Brexit. Тоді навіть деякі члени її Консервативної партії, які відстоюють жорстку позицію щодо Brexit, відмовились від участі в голосуванні. Сама Мей назвала результати голосування "невтішними". У той же час, вона знову запевнила, що планує і надалі вносити зміни в так званий запасний варіант - backstop, з метою попередити виникнення кордону між британської Північної Ірландією і членом ЄС Ірландією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-