Мей планує ще раз обговорити Brexit з лідерами усіх країн ЄС

Мей планує ще раз обговорити Brexit з лідерами усіх країн ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей планує ще раз обговорити питання виходу Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу з усіма главами держав та урядів країн-членів ЄС.

Про це повідомляє прес-служба британського уряду, інформує DW.

"На Даунінг-стріт запевняють, що зустрічі з лідерами "кожної країни-члена ЄС" відбудуться вже "найближчими днями", - йдеться у повідомленні.

Крім того, прес-служба британського уряду опублікувала витяги з листа Мей до депутатів нижньої палати британського парламенту, котрі представляють її Консервативну партію. У листі вона просить соратників про підтримку запропонованого її урядом курсу щодо Brexit.

На думку Мей, її однопартійцям-законодавцям варто поставити "національні інтереси" вище за свої особисті погляди.

Як відомо, 14 лютого Мей укотре не спромоглася переконати парламентаріїв у Палаті громад підтримати її курс щодо Brexit. Тоді навіть дехто з членів її Консервативної партії, хто обстоює жорстку позицію щодо Brexit, відмовився від участі в голосуванні. Сама Мей назвала результати голосування "невтішними". Водночас, вона знову запевнила, що планує й надалі вносити зміни до так званого запасного варіанту - backstop, з метою запобігти виникненню кордону між британською Північною Ірландією та членом ЄС Ірландією.

Читайте також: Франція закликає Британію поквапитися з рішенням щодо Brexit

Так само Мей прагне наступного тижня продовжити переговори з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером у Брюсселі. Крім того, 18 лютого британський міністр з питань Brexit Стівен Барклі зустрінеться з переговорником з ЄС Мішелем Барньє. За даними прес-служби Мей, сторони планують обговорити пропозиції від нової "робочої групи" депутатів Великої Британії для альтернативних варіантів щодо backstop.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-