У Женеві проголосували за відділення церкви від держави

У Женеві проголосували за відділення церкви від держави

Укрінформ
На референдумі у швейцарському кантоні Женева виборці підтримали нову редакцію кантонального "Закону про світську державу", яка забороняє будь-яким держслужбовцям носіння на роботі релігійних символів.

Про це повідомляє Swissinfo.

"У Женеві виборці проголосували за відділення церкви від держави. За попередніми підрахунками, нову редакцію кантонального "Закону про світську державу" підтримали більшістю в 55% голосів", - йдеться у повідомленні.

Ухвалення цього закону бурхливо обговорювалося упродовж п'яти останніх років у кантоні, де близько 38% жителів є атеїстами, понад 35% - католиками, 10% - протестантами і 6% - мусульманами. Після того, як парламент Женеви в підсумку прийняв його нову редакцію, ряд громадських організацій відразу скористалися інструментами прямої демократії і винесли цей закон на всенародне голосування, яке й відбулося 10 лютого.

Читайте також: Найстаріший університет Нідерландів відзначає 444-річчя

"Згідно з законом, зокрема, співробітники кантональних і муніципальних органів влади та державних установ, які перебувають за родом своєї діяльності в контакті з людьми, включаючи школи, повинні утриматися від носіння і використання зовнішніх знаків релігійної приналежності (натільні хрести, головні хустки і шапочки-кіпи)", - йдеться у повідомленні.

Ці ж обмеження поширюються і на осіб, які обіймають виборні політичні посади, в тому числі посади депутатів кантонального і общинного/муніципального рівнів. У приватному житті депутати, вчителі та чиновники можуть продовжувати носити чадру, хрест або кіпу, але не в робочий час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-