Румунія сама не реагуватиме на провокації РФ в Чорному морі

Румунія сама не реагуватиме на провокації РФ в Чорному морі

Укрінформ
Румунія останнім часом все частіше стикається з провокаціями Росії в Чорному морі, але буде реагувати на них тільки разом із союзниками по НАТО.

Про це поінформували в прес-службі Міністерства оборони Румунії за підсумками візиту до Вашингтона глави оборонного відомства Румунії Габріела Леш, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я говорю не стільки про прямі погрози на адресу Румунії, скільки про різні провокаційні дії Росії в Чорному морі. З такими діями останнім часом ми стикаємося досить часто», - зазначив Леш.

Читайте також: Прем'єр Румунії звинувачує ЄС у подвійних стандартах

За його словами, Румунія є членом Північноатлантичного альянсу НАТО, тому відповідати на ці дії буде тільки в тісній взаємодії зі своїми союзниками.

Глава оборонного відомства підкреслив при цьому, що члени НАТО повинні всерйоз сприймати провокації з боку Росії не тільки в регіоні Чорного моря, але і на східному фланзі Альянсу, в регіоні Балкан і по відношенню до прибалтійських держав.

Читайте також: Прикордонники в Азовському морі відпрацювали відбиття нападу

Як відомо, міністр оборони Румунії взяв участь у Вашингтоні в неформальній зустрічі, тематика якої була «Сучасні виклики і протидія Росії в Південно-Східній Європі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-