Прем'єр Румунії звинувачує ЄС у подвійних стандартах

Прем'єр Румунії звинувачує ЄС у подвійних стандартах

Укрінформ
Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле звинуватила Євросоюз у застосуванні подвійних стандартів.

Про це пишуть румунські ЗМІ із посиланням на інтерв'ю глави уряду виданню Politico.

«Румунія не має права робити те, що роблять інші країни. Ми побачили, що сталося із «жовтими жилетами» у Франції, коли поліцейські застосували силу до протестувальників, але після цього з боку інших держав-членів ЄС не було жодної реакції. Не було резолюції Європарламенту. Це подвійні стандарти», - заявила Денчіле, нагадавши про критику ЄС на адресу румунських правоохоронних органів, які застосували силу під час масових антиурядових протестів діаспори в Бухаресті у серпні 2018 року.

Глава румунського уряду також розкритикувала запроваджений стосовно Румунії і Болгарії механізм співпраці і перевірки, в рамках якого Єврокомісія проводить моніторинг стану боротьби з корупцією в цих країнах. Денчіле в зв'язку з цим відзначила, що «корупція є і в інших країнах, в тому числі в країнах Західної Європи, однак стосовно цих держав немає жодних обмежувальних заходів».

Читайте також: Румунія готова до підписання Протоколу щодо вступу Македонії до НАТО

«Для вирішення тих чи інших проблем необхідна підтримка інших партнерів по ЄС, а не санкції і обмеження», - підсумувала румунський прем'єр, наголосивши, що вона залишається «переконаним проєвропейським політиком».

Як відомо, Румунія з 1 січня нинішнього року головує в ЄС.

Фото: agerpres

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-