Уолл-стрит сподівається на завершення тарифної війни між Китаєм та США

Уолл-стрит сподівається на завершення тарифної війни між Китаєм та США

Укрінформ
На Нью-Йоркській фондовій біржі сподіваються, що Вашингтон та Пекін знайдуть рішення, яке дозволить завершити тарифну війну між США та КНР, оскільки невизначеність створює волатильність на ринках.

Про це у ході брифінгу на Уолл-стрит розповів Голова міжнародних ринків капіталу Нью-Йоркської фондової біржі Алекс Ібрагім, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми в режимі очікування нині. Було вже багато розмов у Вашингтоні та Пекіні протягом минулого місяця. Ми не знаємо, чим вони завершаться. Але ринки, на жаль, завжди реагують на невизначеність. І саме це ми бачимо з жовтня. Ринки рухаються то вгору, то вниз", - пояснив він.

Ібрагім уточнив, що однозначно сказати чи пов’язані зміни на ринках капіталу саме з відносинами Китаю та США складно, оскільки є й інші елементи, які створюють певну волатильність.

"Початок березня буде дуже важливим моментом. Саме тоді доведеться прийти до якогось рішення. Всі погляди нині на Вашингтон та Пекін в очікуванні що, сподіваємося, буде знайдене рішення, яке влаштує інвесторів, компанії та обидві країни", - зазначив аналітик.

Читайте також: Тарифна війна США та КНР може розбалансувати міжнародну торгівлю - ООН

Перший раунд взаємних торговельних обмежень був введений на початку 2018 року, коли США і Китай взаємно обклали тарифами $50 млрд товарів. Протистояння швидко набирало обертів, і вже у вересні 2018 року Сполучені Штати наклали 10-відсотковий тариф на близько $200 млрд товарів китайського імпорту, на що КНР відповіли накладання тарифів на додаткові $60 млрд товарів американського імпорту.

Передбачалося, що з січня 2019 року ці тарифи зростуть до 25-ти відсотків, проте у грудні 2018-го США погодилися відтермінувати підвищення обмежень до 1 березня 2019 року. Нині у Вашингтоні тривають торговельні перемовини між КНР та США.

4 лютого Конференція ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) оприлюднила доповідь, у який попередила, що тарифні війни між США та КНР суттєво впливають на міжнародну торгівлю, і хоча деякі країни можуть виграти від обмежень двох найпотужніших економік одна проти одної, загальні негативні ефекти видаються загрозливими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-