В ОБСЄ занепокоєні закриттям калінінградської газети

В ОБСЄ занепокоєні закриттям калінінградської газети "Нові колеса"

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір занепокоєний рішенням Калінінградського облсуду про закриття газети "Нові колеса" ("Новые колеса"), яка розслідувала діяльність місцевої влади.

Відповідна заява опублікована на сайті ОБСЄ

"Дане рішення, поруч з іншими негативними подіями навколо газет протягом останніх років, негативно відображається на плюралізму ЗМІ і доступу до інформації. І я сподіваюся, що воно буде скасовано в результаті апеляції", - заявив Дезір.

Представник ОБСЄ наголосив, що будь-які обмежувальні санкції, накладені на ЗМІ, "повинні бути суворо пропорційними фактично заподіяній шкоді, а прецедентне право має враховувати свободу ЗМІ відповідно до міжнародних стандартів та зобов'язань ОБСЄ".

Калінінградський обласний суд 1 лютого задовольнив позов "Роскомнадзора" про закриття газети "Нові колеса", засновник і редактор якої Ігор Рудніков був затриманий 1 листопада 2017 року представниками ФСБ за обвинуваченням у нібито вимаганні грошей у високопоставленого чиновника правоохоронного органу Калінінграда. Його термін затримання неодноразово продовжувався і в останній раз був продовжений до кінця березня 2019 року.

Читайте також: ОБСЄ закликає Росію звільнити українських моряків та захоплені кораблі

Раніше Ардем Дезір вже неодноразово закликав російську владу звільнити Ігора Руднікова. В офісі представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ  зазначалося, що Рудніков та "Нові колеса" відомі "розслідувальною журналістикою, особливо що стосується діяльності місцевої влади".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-