Німеччина намагатиметься врятувати ракетний договір

Німеччина намагатиметься врятувати ракетний договір

Укрінформ
У разі оголошення про вихід США з ДРСМД Німеччина намагатиметься зробити все можливе протягом найближчих 6 місяців, щоб врятувати Договір про ракети середньої і меншої дальності.

Про це він заявила у п'ятницю в Берліні канцлер ФРН Ангела Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми думаємо, що повинні докласти всіх зусиль, щоб використати шестимісячний термін для подальших переговорів», - сказала Меркель.

Вона при цьому підкреслила, що договір порушила Росія, з нею треба говорити. НАТО дуже уважно оцінить, що це все означає, і зробить висновки. Але зараз важливо «тримати відкритим вікно переговорів».

Читайте також: США не планують розгортати в Європі нових наступальних ракет

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас цього ж дня заявив, що Росія порушила правила Договору, і саме тому угода тепер може піти в небуття.

«П'ять років поспіль Росія не реагувала на докори. Тепер США оголосили про намір вийти з нього (ДРСМД - ред.)», - йдеться в заяві МЗС.

У ній зазначено, що реакцією Росії було спочатку не зізнаватися взагалі в існуванні нової розробленої крилатої ракети, а після пред'явлення неспростовних доказів заявляти, що це не суперечить умовам Договору за технічними параметрами.

Читайте також: НАТО звинувачує Росію у зриві “ракетного договору”

«США зберегли свої зобов'язання за Договором до цього дня, в той час як Росія розробила несумісну з домовленістю ракету», - констатують у німецькому МЗС. У відомстві зазначають, що Росія також не зробила нічого, щоб розвіяти сумніви Німеччини і Європи, як раніше, так і у відведені їй 60 днів, що збігають.

Берлін закликає Москву проявити розсудливість упродовж найближчих 6 місяців, коли ще можна врятувати документ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-