Меркель і Пашинян обговорили карабаський конфлікт

Меркель і Пашинян обговорили карабаський конфлікт

Фото
Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель і прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян обговорили у п'ятницю в Берліні ситуацію навколо Нагірного Карабаху, зазначивши, що імпульс до врегулювання повинен виходити від обох сторін конфлікту.

Про це вони розповіли журналістам на спільній прес-конференції за результатами переговорів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно тут повинна бути взаємність. Не повинно бути так, що добру волю демонструє тільки одна сторона, це повинно виходити від обох сторін. Обидві сторони повинні бути готові зробити рішучі кроки", - сказала Меркель.

Про це канцлер, за її словами, говорила і з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Шлях належить ще довгий, визнала вона, висловивши при цьому переконання, що треба продовжувати слідувати курсом Мінського процесу і підтримувати зусилля ОБСЄ.

Читайте також: Ішингер пропонує Росії відновити довіру шляхом вирішення хоча б одного конфлікту

Пашинян нагадав про свій "сміливий крок" - зроблену ним недавно в парламенті заяву, в якій сказав, що рішення конфлікту може бути тільки мирним, що будь-який варіант повинен бути прийнятним для народів як Вірменії, так і Азербайджану. Однак, зауважив вірменський прем'єр, він поки не отримав підтримки азербайджанської сторони. І поки таких заяв немає, то "Вірменія, на жаль, не може мати великих надій на просування вперед", додав глава уряду.

Політик також уточнив, що може вести переговори від Вірменії, але не від Нагірного Карабаху, народ якого за нього не голосував.

Вірменський прем'єр сказав, що вважає вдалим формат Мінської групи ОБСЄ, який за минулі роки чітко зафіксував, що вирішення карабаського конфлікту - справа трьох сторін, і створено майданчик для цього.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-