Ішингер пропонує Росії відновити довіру шляхом вирішення хоча б одного конфлікту

Ішингер пропонує Росії відновити довіру шляхом вирішення хоча б одного конфлікту

Укрінформ
Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер вважає, що кроком на шляху до нормалізації відносин між Заходом і Росією було би спільне вирішення хоча би одного локального конфлікту.

Про це посол сказав іноземним журналістам у Берліні в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо у питанні Донбасу найближчим часом не буде кроків, я би вважав за бажане, щоби між РФ і нами на Заході – ЄС або НАТО – була зроблена спроба дещо відновити повністю порушену довіру, спроба в будь-якому маленькому конфлікті – в Придністров'ї, Нагірному Карабасі, Грузії - спільно показати, що наша політика ґрунтується не на принципі "менше за менше", а на принципі "більше за більше". Проте для цього не лише Захід має демонструвати добру волю, але й російська сторона також має співпрацювати і робити свій внесок", - сказав Ішингер.

Читайте також: Ситуація у світі загрозлива, як ніколи - Ішингер

Він не береться прогнозувати, скільки треба часу, щоби Західна Європа та Росія нормалізували відносини. Але вважає за неправильне "тримати двері назавжди зачиненими лише через те, що Путін анексував Крим", і тому, що за той стан відносин, який є зараз, відповідальність несе саме Росія. Зовнішня політика потребує терпіння, "довгого дихання", додав голова безпекової конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-