Канада разом із G7 посилить захист виборів від зовнішнього втручання

Канада разом із G7 посилить захист виборів від зовнішнього втручання

Укрінформ
У Канаді буде створено спеціальний центр, який координуватиме зусилля усіх держав G7 із захисту демократичних процесів від зовнішнього втручання.

Про це оголосили в МЗС Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Розміщений у МЗС Канади Координаційний центр Механізму швидкого реагування G7 виконуватиме роль фокусної точки для Канади та її партнерів по G7. Центр матиме завдання поширювати інформацію й аналізувати загрози, а також шукати можливості для координованої реакції”, - розповіли у відомстві.

Читайте також: Уряд Канади відмовився визнати Путіна воєнним злочинцем

Зазначається, що лідери G7 погодилися на створення Механізму швидкого реагування ще під час саміту у Канаді влітку цього року.

“Координаційний центр аналізуватиме та готуватиме звіти щодо трендів загроз. Інформація, якою ділитимуться серед членів G7, буде використана для отримання кращого розуміння загроз, які постійно змінюються. Це дозволить нам ліпше готуватися, виявляти та реагувати на загрози у G7”, - наголосили у МЗС.

Читайте також: Канада виділить майже $115 мільйонів на розселення біженців

Окрім цього, Центр також координуватиме роботу численних канадських урядових відомств, залучених до втілення демократичних процесів, “аби гарантувати, що інформація, висновки та уроки, отримані від іноземних партнерів стосовно потенційних загроз ефективно передається та використовується на користь Канади”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-