Канада виділить майже $115 мільйонів на розселення біженців

Канада виділить майже $115 мільйонів на розселення біженців

Укрінформ
Федеральний уряд Канади виділить $114,7 млн на забезпечення тимчасовим житлом тисяч шукачів притулку у країні.

Відповідні витрати передбачені у Додатку до бюджету, внесеному до парламенту головою Державного казначейства Канади Джейн Філпот.

“Збільшення кількості шукачів притулку, які потрапляють до Канади, вимагає від місцевої влади надання притулків та соціальних послуг. Ці кошти будуть використані для відшкодування провінціям та населеним пунктам витрат на забезпечення тимчасовим житлом, а також дозволять центральному уряду надати тимчасові можливості проживання для доповнення потужностей провінційних і місцевих партнерів”, - йдеться у документі.

Зазначається, що розподілом коштів займатиметься Міністерство громадянства та імміграції Канади.

У відомстві додали, що ці $115 млн будуть виділені додатково до $50 млн , які влітку були розподілені між провінціями Онтаріо, Квебек та Манітоба на ті самі цілі.

Читайте також: Понад 90% шукачів роботи хочуть працювати за кордоном, але досвід є у 29%

Як повідомлялося, минулого року кордон Канади та США незаконно перетнули понад 15 тис. шукачів притулку. Через перевантаженість міграційної системи на остаточне рішення стосовно отримання статусу біженців більшості із них доведеться чекати щонайменше рік. Однак протягом цього часу незаконних мігрантів забезпечують житлом та фінансовою підтримкою, а також безкоштовно надають медичні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-