У Франції кажуть, що Мадуро проігнорує заклики провести нові вибори

У Франції кажуть, що Мадуро проігнорує заклики провести нові вибори

Укрінформ
У Франції заявили, що лідер Венесуели Ніколас Мадуро, ймовірно, проігнорує заклики провести нові вибори.

Про це пише Reuters.

Франція разом з іншими країнами Європейського Союзу 26 січня заявила, що визнає лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо легітимним главою держави, якщо Мадуро не оголосить про проведення повторних виборів президента протягом восьми днів.

Читайте також: Австрія визнає Гуайдо президентом Венесуели, якщо не буде нових виборів – Курц

За даними агентства, міністри закордонних справ країн ЄС обговорять наступні кроки щодо Венесуели на зустрічі в четвер, 31 січня.

"Ми попросили Мадуро оголосити президентські вибори під наглядом міжнародної спільноти. Мабуть, він проти цього. Якщо це так, ми б хотіли, щоб Гуайдо зайнявся цією ініціативою", - заявило джерело агентства.

Читайте також: Мадуро заявляє, що готовий на перевибори парламенту

Як повідомлялося, 28 січня глава Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо, який раніше проголосив себе виконувачем обов'язків президента країни, підписав указ про кадрові зміни в керівництві державної нафтової компанії PdVSA та її американської "доньки" CITGO.

Читайте також: Верховний суд Венесуели заборонив Гуайдо залишати країну й заблокував його рахунки

Хуана Гуайдо визнала фактичним лідером Венесуели низка держав, зокрема США, Канада, Бразилія, Ізраїль, Колумбія, Парагвай, Чилі, Аргентина, Перу й Еквадор. 26 січня країни Євросоюзу висунули ультиматум президентові Венесуели Ніколасу Мадуро: або впродовж восьми днів він оголосить про нові вибори в країні, або ЄС визнає Гуайдо тимчасовим главою країни. Цей ультиматум Мадуро рішуче відкинув.

Жертвами протистояння у Венесуелі з 22 січня, за даними ООН, стали понад 40 осіб. При цьому 26 осіб загинули внаслідок відкриття вогню з боку представників сил безпеки країни під час демонстрацій. Близько 850 осіб було затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-