Верховний суд Венесуели заборонив Гуайдо залишати країну й заблокував його рахунки

Верховний суд Венесуели заборонив Гуайдо залишати країну й заблокував його рахунки

Укрінформ
Верховний суд Венесуели, контрольований режимом Ніколаса Мадуро, прийняв рішення заморозити всі рахунки тимчасового президента Хуана Гуайдо та заборонити йому виїзд із країни.

Про це повідомило американське інформаційне агентство Associated Press.

"Верховний суд Венесуели у вівторок заборонив лідеру опозиції Хуану Гуайдо виїжджати з країни", - зазначається в повідомленні.

Судовий орган, сформований урядом Мадуро, ухвалив це рішення усього через кілька годин після того, як генпрокурор Тарек Вільям Сааб заявив, що порушує кримінальне розслідування проти "антиурядової діяльності" Гуайдо.

"Суд також схвалив вимогу Сааба про те, що всі фінансові активи Гуайдо будуть заморожені", - уточнює видання.

При цьому підкреслюється, що рішення верховного суду загострює політичне протистояння в країні, де тимчасовий президент Хуан Гуайдо має забезпечити перехідний уряд до проведення дострокових виборів глави держави.

Як повідомлялося, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і прийняв присягу. Гуайдо заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Наприкінці минулого тижня Євросоюз закликав Венесуелу до термінового проведення вільних, прозорих та легітимних президентських виборів відповідно до міжнародних демократичних стандартів та конституційного порядку у Венесуелі. У разі відсутності оголошення про організацію нових виборів із необхідними гарантіями протягом наступних кількох днів ЄС здійснить подальші дії, включаючи визнання керівництва країни відповідно до статті 233 Конституції Венесуели.

Читайте також: Австрія визнає Гуайдо президентом Венесуели, якщо не буде нових виборів – Курц

Раніше 26 січня Франція, Німеччина, Іспанія, Велика Британія, Бельгія, Нідерланди поставили вимогу Мадуро впродовж восьми днів оголосити вибори у Венесуелі, інакше вони визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.

За даними неурядових організацій, з початку протестів у Венесуелі загинули щонайменше 35 людей, ще сотні людей опинилися за ґратами.

Фото на першій сторінці: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-