Євросоюз планує зробити видачу віз простішою, однак дорожчою

Євросоюз планує зробити видачу віз простішою, однак дорожчою

Укрінформ
Європейський Союз пов’яже процес видачі віз громадянам третіх країн зі співпрацею цих країн у прийманні назад нелегальних біженців, яким відмовлено у наданні притулку. Планується також спростити видачу віз, але процедура здорожчає.

Відповідне неформальне рішення було прийнято під час переговорів у Брюсселі у вівторок між представниками країн-членів, Європарламенту та Єврокомісії, повідомляє австрійська газета Kurier.

"ЄС у майбутньому пов’яже видачу віз подорожуючим з третіх країн зі співпрацею кожної окремої країни у питанні прийому назад прохачів притулку, яким було відмовлено. Згоди щодо цього дійшли представники країн-членів, Європарламенту та Єврокомісії у вівторок у Брюсселі. Люди з країн, які не співпрацюють, будуть у майбутньому довше чекати на свою візу, або ж більше за неї платити", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадянам країн, які не співпрацюють з ЄС у прийманні назад біженців, також можуть у подальшому видаватися візи на коротший час. Цю співпрацю буде щорічно оцінювати Єврокомісія.

Водночас, видачу віз у ЄС у майбутньому планується зробити простішою та швидшою, однак дорожчою: заявку на візу можна буде подавати за 6 місяців до поїздки, а ціна зросте з 60 до 80 євро.

Читайте також: Канада виділить майже $115 мільйонів на розселення біженців

Країни-члени та Європарламент тепер повинні офіційно затвердити досягнуту у вівторок згоду щодо нових візових правил. Нововведення набудуть чинності приблизно через півроку після цього.

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц привітав досягнуте рішення, заявивши, що прив’язка процесу видачі віз зі співпрацею країн у прийманні назад біженців була однією з вимог Австрії. "Це дуже важливий крок, що видача віз у майбутньому буде прив’язана до співпраці у прийманні назад нелегальних біженців. ЄС повинен здійснювати більший тиск на країни, які не співпрацюють у питаннях повернення", - заявив він на своїй сторінці у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-