МЗС Молдови викликало

МЗС Молдови викликало "на килим" посла РФ через "представництво Придністров'я"

Укрінформ
Посла РФ в Кишиневі Олега Васнецова викликали в МЗС Молдови у зв'язку з інформацією про відкриття в Москві представництва невизнаного Придністров'я.

Про це поінформували в прес-службі зовнішньополітичного відомства Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Статус "офіційного представництва" має визначальне значення для контексту дипломатичних відносин, завдаючи тим самим шкоду двостороннім молдавсько-російським відносинам. Такі дії підривають суверенітет і територіальну цілісність Республіки Молдова, а МЗС нагадує, що керівництво Російської Федерації неодноразово, відкрито і однозначно висловлювався на підтримку дотримання вищезазначених принципів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Санкції РФ проти України вдарили по Молдові та її Придністровському регіону

У зв'язку з цим, МЗС Молдови закликає владу РФ дотримуватися в повному обсязі норми внутрішнього і міжнародного законодавства, щоб уникнути будь-якої невизначеності і спекуляцій, здатних завдати шкоди відносинам між двома країнами.

Як повідомлялося раніше, в Москві відкривається представництво невизнаного Придністров'я, яке матиме статус "дипломатичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-