Санкції РФ проти України вдарили по Молдові та її Придністровському регіону

Санкції РФ проти України вдарили по Молдові та її Придністровському регіону

Укрінформ
Запроваджені урядом Росії економічні санкції проти України призведуть до скорочення поставок у РФ промислових товарів з Придністровського регіону Молдови та практичного анулювання домовленостей президента Молдови Ігоря Додона з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як зазначають економічні експерти, постанова уряду РФ про заборону на ввезення в Росію «товарів, країною походження чи країною відправлення яких є Україна або які переміщуються через територію України» вдарить по промислових підприємствах, розташованих на території невизнаного Придністров'я, що призведе до втрати близько 13-ти мільйонів доларів.

Читайте також: Молдові вигідно купувати електроенергію в Україні - експерти

Також рішення уряду Росії вдарить і по передвиборчих домовленостях між президентом Молдови Ігорем Додоном і президентом РФ Володимиром Путіним про скасування на півроку мита на імпорт плодоовочевої продукції з Молдови.

Практично, постанова уряду РФ від 29 грудня 2018 року блокує основний канал молдавського експорту в Росію. Про обсяг втрат, яких зазнає сама Молдова, експерти поки що мовчать.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-