Латвія отримала новий уряд

Латвія отримала новий уряд

Укрінформ
На позачерговому засіданні парламент Латвії затвердив уряд Кришьяніса Каріньша («Нова Єдність»), що складається з представників п'яти політичних сил.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення LSM.

«За» новий уряд проголосував 61 депутат коаліції, «проти» - 39. Серед тих, хто голосував проти - проросійська партія «Злагода», а також «Союз зелених і селян», який грав провідну роль у минулому уряді й коаліції, але тепер перейшов в опозицію.

З трибуни Сейму новий прем'єр Каріньш заявив, що уряд матиме сім пріоритетів: привести в порядок фінансову систему, зміцнити справедливість і законність, продовжити реформу системи охорони здоров'я і освіти, розпочату попереднім урядом, ліквідувати OIK, провести територіальну реформу, вирішити демографічне питання. При цьому планується дотримуватися фіскальної дисципліни, а також продовжувати євроатлантичний курс.

Читайте також: Українці стали найбільшою іноземною громадою в Литві

Пост міністра закордонних справ у новому уряді зберіг Едгар Рінкевич («Нова Єдність»). Міністром оборони став Артіс Пабрікс («Розвиток/За»), який уже обіймав цю посаду в 2010-2014 роках, а також був міністром закордонних справ у 2004-2007 рр.

Переговори про створення нового уряду затяглися на 15 тижнів. Після парламентських виборів Вейоніс спочатку номінував на посаду прем'єра лідера Нової консервативної партії Яніса Борданса, потім Алдіса Гобземсе від партії KPV LV («Кому належить держава»). Але їм не вдалося сформувати коаліцію. В якості третього кандидата на пост глави КМ президент Латвії номінував представника партії "Нова Єдність" Кришьяніса Каріньша.

Фото: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-