Brexit у Давосі назвали тривожним сигналом для ЄС

Brexit у Давосі назвали тривожним сигналом для ЄС

Укрінформ
Для Європейського Союзу Brexit є тривожним сигналом.

Про це заявила на конференції в ході Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давос депутат Європарламенту Марієт Шааке, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що дуже засмучена Brexit і абсолютним політичним хаосом.

“Я дуже засмучена з приводу Brexit, мені здається, що це навіть більш сумно, ніж у день після референдуму, коли спостерігаєш за абсолютним політичним хаосом та повною невизначеністю, що відбувається у Великій Британії. Це стало тривожним дзвінком для інших націй, які думали з приводу голосування про вихід із ЄС. Кількість таких людей значно знизилась після того, як стало зрозуміло, до чого може призвести вихід з ЄС. Чи думаю я, що ми маємо бути задоволеними або що ми не винесли жодних уроків через Brexit? Абсолютно ні. Я думаю, що є багато дуже важливих уроків”, - сказала Шааке.

Вона також наголосила, що треба зробити європейські цінності ближчими до людей, а державне управління - більш інноваційним.

Читайте також: У Європарламенті сказали, коли почнуть ратифікацію угоди про Brexit

“Ми маємо прислухатися та вирішувати проблеми людей. Але ми не можемо прикидатися, що якби ми надали Brexit ще більше виняткових умов, ніж було надано до цього, то ми б вирішили проблему”, - зазначила Шааке.

Як повідомлялося, прем’єр Британії Тереза Мей не приїхала в Давос, оскільки зосереджена на внутрішніх проблемах країни через Brexit.

У Давосі із 22 до 25 січня триває Всесвітній економічний форум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-