Отруєння Скрипалів: Могеріні прокоментувала євросанкції проти росіян

Отруєння Скрипалів: Могеріні прокоментувала євросанкції проти росіян

Укрінформ
Індивідуальні санкції, які Євросоюз оголосив проти чотирьох співробітників Головного розвідувального управління РФ, включаючи керівників цього відомства за застосування хімічної отрути проти родини Скрипалів у Великій Британії, є зваженими і ґрунтуються на дуже солідній правовій основі.

Про це у понеділок у Брюсселі заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні під час прес-конференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До того, як приймати рішення, на зразок того, що було прийнято сьогодні щодо санкцій (проти росіян), Європейський Союз робить тривалу і дуже ретельну правову оцінку тієї основи, на підставі якої приймається таке рішення. Тому що воно має витримати випробування в судах. Я переконана в тому, що країни-члени прийняли таке рішення сьогодні на дуже потужній правовій основі», - зауважила Могеріні.

Вона нагадала, що Євросоюз розпочав обговорення можливості введення цих конкретних санкцій за використання хімічної зброї ще попереднього місяця, а саме рішення є частиною свідомої політики Євросоюзу у зусиллях із заборони будь-якої зброї масового знищення.

Читайте також: Євросоюз запровадив санкції проти глави російського ГРУ

«Це є частиною нашого рішучого наміру запобігти використанню не лише хімічної зброї, а взагалі будь-якої зброї масового знищення, як такої. Європейський Союз завжди був прихильником нерозповсюдження зброї масового знищення. Ми продовжуємо докладати всіх зусиль для упередження його використання, і реагуємо всюди, де бачимо свідчення щодо такого використання. Як я зазначила, ми робимо це на дуже солідній правовій основі», - підкреслила Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-