Правлячу коаліцію у Польщі підтримує більшість населення

Правлячу коаліцію у Польщі підтримує більшість населення

Опитування
Укрінформ
Правляча Об’єднана правиця (коаліція партій “Право і Справедливість” (PiS), “Солідарна Польща” та “Порозуміння”) продовжує упевнено лідирувати в Польщі.

Про це йдеться в дослідженнях аналітичних центрів CBOS та Kantar Public, проведених в середині січня у Польщі, інформує Wyborcza.pl.

За даними CBOS, за PiS із коаліційними партнерами сьогодні були б готові віддати свої голоси 39% поляків. Це на 2% менше, ніж у грудні. Водночас, за найбільшу опозиційну “Громадянську платформу” (PO) готові проголосувати 22% виборців, що також на 2% менше, ніж місяць тому.

Крім того, 5-відсотковий виборчий бар’єр до Сейму подолали б радикальний рух Kukiz’15 з 7% підтримки (на 2% більше, ніж у грудні) та Польська селянська партія (PSL) з 6% підтримки (на 1% менше, ніж у січні).

Читайте також: Сейм Польщі прийняв зміни до скандального закону про Верховний суд

Водночас, згідно з дослідженням Kantar Public за Об’єднану правицю готові зараз проголосувати 34% респондентів. Порівняно з груднем, кількість осіб, які підтримують політичну силу Ярослава Качинського, не змінилася.

Водночас, за РО готові віддати свої голоси 26% респондентів. Це на 1% менше, ніж у грудні. Якби парламентські вибори у Польщі відбулися у січні, то до Сейму також потрапили б рух Kukiz’15 – 7% (зростання на 1%), а також партії PSL та Союз демократичної лівиці (SLD), за які готові сьогодні були б проголосувати по 5% респондентів.

Парламентські вибори в Польщі відбудуться восени цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-