Затриманий за вбивство мера Гданська планував замахи й у Варшаві - ЗМІ

Затриманий за вбивство мера Гданська планував замахи й у Варшаві - ЗМІ

Укрінформ
Підозрюваний в убивстві мера Гданська Павела Адамовича Стефан В. планував замахи і у Варшаві, зокрема він хотів пробратися до президентського палацу.

Про це повідомляє РАР із посиланням на джерела у слідстві.

Як зазначається, чоловік відразу після звільнення з в’язниці, де він відбував понад п’ятирічний термін за напади на банки, приїхав до Варшави і навіть намагався вночі пробратися на територію президентського палацу, але йому це не вдалося.

Про свої плани “зробити щось велике, про що говоритиме весь світ”, він розповідав співкамернику, а також і членам своєї родини.

Однак, зловмисник відмовився від своїх планів у Варшаві і повернувся до рідного Гданська.

Зараз підозрюваний відмовляється відповідати на запитання слідчих про те, звідки в нього ніж і яким чином він потрапив на сцену, де проходив благодійний вечір за участю мера Гданська.

Як повідомлялося, 13 січня під час щорічної благодійної акції “Великий оркестр святкової допомоги” на 53-річного мера Гданська Павла Адамовича просто на сцені напав чоловік, який завдав йому щонайменше два удари ножем у область серця. У дуже тяжкому стані посадовець був госпіталізований, проте наступного дня помер у лікарні.

Читайте також: Вбивство мера Гданська: у Польщі оголосили дводенну жалобу

27-річний нападник був затриманий на місці, але встиг крикнути у мікрофон, що раніше був нібито несправедливо ув'язнений з вини опозиційної партії "Громадянська платформа", членом якої був Адамович.

Підозрюваного заарештовано на три місяці. Після цього по всій країні відбулися багатотисячні мітинги проти ненависті у публічному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-