Вбивство мера Гданська: у Польщі оголосили дводенну жалобу

Вбивство мера Гданська: у Польщі оголосили дводенну жалобу

Укрінформ
У Польщі з 18-ї години (за київським часом) п’ятниці до 20-ї години суботи триватиме національна жалоба за загиблим мером Гданська Павелом Адамовичем.

За розпорядженням президента Польщі Анджея Дуди, на усіх адміністративних будівлях країни буде наполовину спущено прапори, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Національна жалоба розпочнеться з моменту внесення процесією, яка пройде вулицями міста, у п’ятницю ввечері труни з тілом Адамовича до Маріацького костелу.

У четвер ввечері труну з тілом загиблого мера Гданська виставлено в Європейському центрі Солідарності, де вона перебуватиме до вечора п’ятниці.

Як інформувалося, на 53-річного Адамовича, який був мером Гданська упродовж 20-ти років, скоєно замах у минулу неділю під час урочистого завершення щорічної благодійної акції “Великий оркестр святкової допомоги”. Від отриманих ножових поранень мер помер у понеділок.

Читайте також: Убивство мера Гданська: підозрюваного заарештували на три місяці

Напад скоїв 27-річний чоловік, який під виглядом представника ЗМІ без перешкод вийшов на сцену і завдав меру мінімум два удари ножем в область серця. Він був затриманий на місці, але встиг крикнути в мікрофон, що раніше був нібито несправедливо ув'язнений з вини опозиційної партії "Громадянська платформа", членом якої був Адамович. Чоловіка заарештовано на три місяці.

Після цього по всій країні відбулися багатотисячні мітинги проти ненависті у публічному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-