Швейцарія назвала пріоритети головування у ФСБ ОБСЄ

Швейцарія назвала пріоритети головування у ФСБ ОБСЄ

Укрінформ
Швейцарія намагатиметься надати новий погляд на військово-політичні питання в регіоні ОБСЄ, ініціюючи конструктивні обговорення та дискусії з метою досягнення більшої прозорості у цій сфері серед 57 країн-членів.

Про це заявила у середу у Відні державний секретар Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Паскаль Берисвіль під час відкриття Швейцарського головування у Форумі ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Швейцарія прагнутиме надати новий погляд та нові перспективи стосовно встановлених та існуючих військово-політичних питань", - заявила Берисвіль.

Держсекретар МЗС Швейцарії наголосила на "унікальному потенціалі" Форуму із співробітництва в галузі безпеки (ФСБ) - одного з двох основних директивних органів ОБСЄ - як платформи з великим набором інструментів з метою реагування на складні військово-політичні питання "інклюзивним та прагматичним чином". За її словами, Берн буде заохочувати нові ідеї та теми, що дозволить ФСБ дослідити "потенціал існуючих інструментів та зобов’язань".

Читайте також: Голова ОБСЄ говоритиме з Росією про моніторингову місію в окупованому Криму

Під час чотиримісячного Швейцарського головування в ФСБ (січень-квітень) головний фокус уваги буде приділений розгляду та аналізу з різних сторін основних тем Форуму - стрілецька зброя та легке озброєння, звичайні боєприпаси, Віденський документ та Заходи зміцнення довіри та безпеки, Кодекс поведінки стосовно військово-політичних аспектів безпеки та ін. Окрема пріоритетна увага буде приділена темі діяльності приватних військових та безпекових компаній. Крізь все Швейцарське головування проходитиме й тема гендерної рівності у сфери безпеки та миру.

За словами Берисвіль, Швейцарія щільно координуватиме свою програму головування в Форумі із співробітництва в галузі безпеки з Словаччиною, яка головує в ОБСЄ у 2019 році.

Фото: pixabay.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-