Берлін і Париж занепокоєні ситуацією із правами сексменшин у Чечні

Берлін і Париж занепокоєні ситуацією із правами сексменшин у Чечні

Укрінформ
Омбудсмани Німеччини та Франції занепоєні станом прав ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Про це йдеться у спільній заяві уповноваженої федерального уряду Німеччини з питань політики в галузі прав людини Бербель Кофлер і французького посла з прав людини Франсуа Крокета.

«Ми глибоко занепокоєні повідомленнями про те, що в Чечні поновилися арешти, тортури і вбивства представників сексуальних меншин. Російська влада має оперативно розслідувати повідомлення правозахисних організацій і забезпечити захист і допомогу всім, хто знаходиться у небезпеці», - йдеться в заяві.

Міжнародне співтовариство неодноразово підкреслювало, що насильницькі злочини мають бути розкриті, а винні притягнуті до відповідальності, йдеться в заяві. Його автори вчергове наполегливо закликають Росію виконати рекомендації, що містяться у звіті доповідача ОБСЄ професора Бенедека.

Читайте також: Звіт ОБСЄ підтвердив позасудові страти та тортури у Чечні

За даними російської неурядової організації «Російська ЛГБТ-мережа», з кінця грудня 2018 року було заарештовано близько 40 представників сексуальних меншин, щонайменше двоє людей загинули після жорстокого поводження. Подібні повідомлення надходили раніше в квітні та червні 2017 року.

Після таких тверджень угрудні 2018 року в рамках «Московського механізму» Організації з безпеки та співпраці в Європі було підготовлено й оприлюднено експертний звіт про порушення прав людини у Чечні.

Фото: MARK BLINCH/THE GLOBE AND MAIL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-