У низці країн ЄС спостерігається дефіцит лікарів - німецький міністр

У низці країн ЄС спостерігається дефіцит лікарів - німецький міністр

Укрінформ
У низці країн Європи склалася ситуація, коли в них спостерігається дефіцит кваліфікованих лікарів, оскільки власні їдуть в інші держави на заробітки.

Такий стан вимагає перегляду правил набору фахівців усередині ЄС, заявив міністр охорони здоров'я Німеччини Йєнс Шпан в інтерв'ю швейцарському таблоїду Blick.

«Ми маємо подумати про те, чи не варто нам по-новому врегулювати переманювання фахівців певних професій всередині ЄС, не ставлячи при цьому під сумнів вільне пересування людей в Європі у принципі», - сказав міністр.

Читайте також: На Полтавщині провели унікальну операцію на серці - МОЗ

Він зазначив, що прикладом могли б служити відповідні угоди, які вже існують у ВООЗ, не уточнивши, що це за угоди.

Шпан вважає «неправильною» ситуацію, коли висококваліфіковані німецькі лікарі, яких не вистачає в самій ФРН, їдуть працювати до Швейцарії, а їхні місця займають польські лікарі, яких не вистачає, в свою чергу, у них на батьківщині.

«Я можу їх зрозуміти. Швейцарія - прекрасна країна. Але ясно те, що Німеччині не вистачає цих фахівців. У нас працюють тому польські лікарі, а в Польщі їх не вистачає. Це неправильно», - сказав глава німецького МОЗ.

Читайте також: Сумський обласний онкодиспансер потребує негайного оновлення — ОДА

Як повідомляв Укрінформ, лікарі, особливо деяких напрямків, вважаються затребуваною в Німеччині спеціальністю. В силу браку власних кадрів, країна змушена залучати фахівців не лише з країн ЄС, зокрема, Польщі і Чехії, а й з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-