Сумський обласний онкодиспансер потребує негайного оновлення — ОДА

Сумський обласний онкодиспансер потребує негайного оновлення — ОДА

Укрінформ
Сумський обласний онкодиспансер перебуває в жахливому стані й потребує оновлення.

Про це за підсумками інспектування закладу під час спілкування з журналістами повідомив заступник голови Сумської облдержадміністрації Вадим Акпєров.

«Сумський обласний онкодиспансер зараз у жахливому стані, і це треба визнавати і говорити про це. Питання його ремонту було підняте саме на депутатських комісіях, коли ми розглядали проект бюджету на 2019 рік. І була пропозиція спільно з депутатами створити тимчасову комісію, яка розбереться в кількох важливих питаннях щодо цього закладу. Це і питання якості управління онкодиспансером, і його ремонту, і закупівлі обладнання», - зазначив посадовець.

За його словами, закладу сьогодні вкрай необхідне нове обладнання, зокрема, сучасний лінійний прискорювач. Увесь проект (прискорювач разом із будівництвом під нього відповідного приміщення) коштує близько 100 мільйонів гривень.

«Ми зверталися за допомогою до міста Суми, яке сьогодні має майже мільярдний бюджет розвитку, а 50% пацієнтів онкодиспансеру – жителі обласного центру. Не погано було б отримати з міського бюджету поступово хоча б 10-15 мільйонів фінансової допомоги. Але нам відповіли, що більше 1 мільйона гривень місто Суми не вважає за потрібне виділити», – зауважив Акпєров.

Також, сказав він, необхідно проводити капітальний ремонт самого закладу. Тому є плани спільно з депутатами обласної ради, депутатами Верховної Ради створити на базі області фонд, який зможе акумулювати кошти державного бюджету, можливо кошти ДФРР, обласного бюджету, повернути податки, сплачені цим закладом за місцем його реєстрації у вигляді субвенції обласному бюджету і розробити програму допомоги онкодиспансеру.

Читайте також: На Сумщині ліквідовано конвертцентр на 60 мільйонів

«Ми з начальником обласного управління охорони здоров’я Сергієм Бутенком взяли на себе роль координаторів та модераторів цього процесу. І спробуємо поєднати зусилля всіх можновладців, щоб зрушити з мертвої точки це питання, розробивши програму поступової модернізації та реконструкції онкодиспансеру. Є у нас проект і по обласній дитячій лікарні. З благодійними організаціями ведемо перемовини про те, щоб створити ще одне сучасне відділення в реанімації новонароджених. З обласного бюджету було виділено на це 10 мільйонів гривень. Маємо багато проблем і по обласній лікарні. І всі ці питання не можуть бути вирішені за день. Ті, хто говорить, що вирішать всі проблеми за день, це, відверто кажучи, прості популісти. Ми розуміємо, що на це потрібен час», - підкреслив Акпєров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-