На Сумщині ліквідовано конвертцентр на 60 мільйонів

На Сумщині ліквідовано конвертцентр на 60 мільйонів

Укрінформ
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області ліквідували конвертаційний центр з обсягом операцій понад 60 млн гривень.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила співробітник прес-служби головного управління ДФС у Сумській області Вікторія Зінченко.

«У рамках розслідування кримінального провадження за ст.ст. 205, 191 КК України встановлені мешканці Сум, які надавали підприємствам реального сектору економіки Сумської області послуги з незаконного формування податкового кредиту, мінімізації податкових зобов’язань та переведення безготівкових коштів у готівку. Обсяг операцій сягав понад 60 мільйонів гривень», - зазначила Зінченко.

За її інформацією, для здійснення протиправної діяльності організатори конвертаційного центру зареєстрували і придбали низку фіктивних та транзитних підприємств у Києві та Сумській області. На їхні рахунки бізнес реального сектору економіки переводив безготівкові кошти у якості оплати за нібито придбані товари, роботи та послуги. У подальшому незаконно проконвертована готівка (за винятком 10-12%, яка слугувала «винагородою» за надання незаконних послуг) передавалася клієнтам.

Читайте також: На Київщині ліквідували конвертцентр з обігом понад 150 мільйонів

За результатами обшуків на підставі ухвал суду за адресами знаходження «тіньового» офісного приміщення, що використовувався учасниками конвертаційного центру, а також за місцем мешкання фігурантів виявлено та вилучено докази протиправної діяльності, зокрема 27 печаток підконтрольних суб’єктів господарювання, документи бухгалтерського та податкового обліку, чорнові записи, мобільні телефони, носії електронної інформації.

Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-