Справа на 25 мільйонів: у Росії арештували субпідрядника космодрому “Восточный”

Справа на 25 мільйонів: у Росії арештували субпідрядника космодрому “Восточный”

Укрінформ
У РФ Благовіщенський районний суд заарештував обвинуваченого в розкраданні понад 25 мільйонів рублів гендиректора компанії "Лео-Телеком", яка брала участь у будівництві космодрому "Восточный".

Про це повідомляється на сайті суду .

«Благовіщенський міський суд Амурської області розглянув клопотання старшого слідчого відділу з розслідування особливо важливих справ слідчого управління СК РФ по Амурській області про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо Новікова А. С., раніше не судимого, обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 159 КК РФ (Шахрайство, вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі - ред.)» - йдеться в постанові суду.

Суд постановив, що перебування Антона Новікова на свободі може перешкодити слідству, в тому числі через можливості ухилення підозрюваного від допитів.

Читайте також: На російському космодромі "Восточный" знайшли критичні дефекти

Повідомляється, що бізнесмен встиг дістатися до Москви, звідки планував вилетіти до В'єтнаму, однак незадовго до вильоту з аеропорту Шереметьєво його було затримано. Уточнюється, що у Новікова не було зворотного квитка до Росії.

Раніше кілька людей вже були визнані винними у великих розкраданнях в зв'язку з будівництвом космодрому Східний. Так, у лютому 2018 року суд в Москві засудив чотирьох субпідрядників до тюремних термінів за шахрайство. В результаті їхніх дій російський бюджет втратив майже півтора мільярда рублів. Ще трьох людей у травні засудили до позбавлення волі за розтрату 250 мільйонів рублів під час проведення держзакупівель.

Російський космодром "Восточный" відкрився в 2016 році. Поки з нього було зроблено тільки кілька запусків. Другий стартовий комплекс для запуску ракет планується відкрити до 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-