У Конгресі США вимагають відкласти зняття санкцій з Дерипаски

У Конгресі США вимагають відкласти зняття санкцій з Дерипаски

Укрінформ
Семеро керівників комітетів Палати представників США від Демократичної партії вимагають від міністра фінансів США Стівена Мнучіна відкласти зняття санкцій з компаній російського олігарха Олега Дерипаски.

Про це йдеться у їх листі до очільника американського Мінфіна, опублікованому на сайті Комітету з закордонних справ Палати представників.

"Ми просимо Міністерство фінансів відкласти імплементацію процедури щодо зняття санкцій (з компаній Дерипаски – ред.), аби Ви мали достатньо часу для повного надання інформації членам комітетів у цьому питанні", – йдеться у листі конгресменів.

Голови комітетів також вказують на те, що згідно з домовленістю про зняття санкцій з компаній російського олігарха, значна частка однієї компанії En+ залишається у володінні Дерипаски, а деякі акції та фінансові інтереси будуть передані пов'язаному з Кремлем російському банку ВТБ, який знаходиться під санкціями.

Також повідомляється, що конгресмени закликали Мнучіна на пізніше 11 січня зустрітися з ними для обговорення цього питання.

Зазначається, що вказаний лист до Мнучіна був підписаний сімома головами комітетів Палати представників.

Читайте також: Handelsblatt: американські санкції Дамокловим мечем нависли над Nord Stream 2

Раніше, 20 грудня Міністерство фінансів США повідомило Конгрес, що має намір зняти санкції з трьох російських компаній "Русал", En+ та "ЄвроСібЕнерго", які номінально здійснили ряд заходів щодо виходу з-під контролю з боку російського олігарха Олега Дерипаски.

Офіс управління іноземними активами (OFAC) Мінфіну США запровадив санкції проти трьох російських компаній Дерипаски 6 квітня 2018 року, коли були оголошені чергові обмеження з боку американського уряду у зв'язку з виконанням Акта протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій (CAATSA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-