РФ розгортає у Британії нову шпигунську мережу — ЗМІ

РФ розгортає у Британії нову шпигунську мережу — ЗМІ

Укрінформ
Росія намагається створити у Великій Британії нову шпигунську мережу після викриття підозрюваних у хімічній атаці в Солсбері.

Про це повідомляє Daily Mail .

«Як стверджується, Росія намагається створити нову шпигунську мережу у Великій Британії після того, як її підрозділ було розкрито після нападу з нервово-паралітичною речовиною у Солсбері», - йдеться в повідомленні.

Розвідка Британії занепокоєна спробами РФ відновити свої позиції в країні. Місцеві чиновники впевнені, що ГРУ було ліквідовано після провалу отруєння Сергія Скрипаля та його доньки у Солсбері, і шпигунські операції тепер очолює Служба зовнішньої розвідки (СЗР).

«Якщо Москва зараз виділяє більше ресурсів для СЗР і більше свободи для роботи у Великій Британії, що, як ми вважаємо, і відбувається сьогодні, то це викликає набагато більше занепокоєння, оскільки вони професійніші», - зазначило державне джерело видання.

Читайте також: У Британії є докази, що Кремль причетний до щонайменше ще двох убивств - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними в Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент «Новічок» російського походження.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - «Олександр Петров» (справжнє ім'я Олександр Мишкін) і «Руслан Боширов» (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - офіцери ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-