МЗС Німеччини закликає Росію зняти з озброєння “проблемну” ракету

МЗС Німеччини закликає Росію зняти з озброєння “проблемну” ракету

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас вважає, що для збереження Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) російська сторона повинна зняти з озброєння крилату ракету, яка, очевидно, змусила США заявити про вихід з договору.

Про це глава німецького МЗС заявив недільному виданню газети Welt .

«Ключ до збереження ДРСМД лежить в Москві ... Якщо Росія хоче зберегти договір, вона повинна роззброїтися так, щоб це можна було перевірити», - заявив Маас.

Він зауважив, що «російська сторона порушила договір, розробивши і ставлячи на озброєння військ заборонену крилату ракету».

Йдеться про ракету для комплексів "Іскандер", які РФ розміщує, в тому числі, в Калінінграді.

Берлін з моменту, коли США оголосили про намір вийти з ДРСМД, наголошує на необхідності збереження його як механізму, який десятиліттями гарантував безпеку Європи.

Читайте також: Під прицілом російських ракет опинилася половина Європи – розвідка

Німеччина, яка з 1 січня є непостійним членом Ради безпеки ООН, одним зі своїх завдань ставить питання просування переговорів про роззброєння. Більш того, Маас має амбіції залучити до угоди, яка була відразу двосторонньою, інші держави, які володіють ракетами середньої дальності.

«Терези після холодної війни змінилися. Нам потрібно розробити нові глобальні правила прозорості та контролю. І саме тому ми беремо участь в дискусії, яка включає такі країни, як Китай і Індія », - додав він.

Як повідомлялося, на початку грудня США дали Москві 60 днів для виконання вимог в рамках ДРСМД, після чого пригрозили вийти з документа, підписаного США і СРСР у 1987 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-