Під прицілом російських ракет опинилася половина Європи – розвідка

Під прицілом російських ракет опинилася половина Європи – розвідка

Укрінформ
Українська розвідка не раз фіксувала біля українського кордону та на території анексованого Криму російські комплекси "Іскандер", дальність ураження яких несе загрозу далеко за межі України.

Про це у коментарі "5 каналу" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Якщо Росія порушує договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності – це ставить під загрозу безпеку більшості країн Європи. Розміщення таких комплексів поблизу кордонів Європи несе безпосередню пряму загрозу всій території європейських країн", – наголосив представник ГУР.

Він навів приклад, що пуск крилатої ракети системи "Калібр" дозволяє з акваторії Чорного моря покривати пів-Європи. Тобто, всі країни східної Європи – Словаччина, Польща, Чехія, Болгарія – знаходяться під прямим прицілом таких стратегічних озброєнь, додав Скібіцький.

Читайте також: США вимагають від Росії скоротити радіус дії ракети "Новатор"

Максимальна дальність ураження цілі балістичними ракетами з «Іскандера» - не менше 500 км (оголошена публічно) і може сягати 700 км (за експертними оцінками).

Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності підписали у грудні 1987 року СРСР (Михайло Горбачов) та США (Рональд Рейган). Сторони зобов'язувалися не виробляти, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої та малої дальності. Протягом 3-х років вони мали знищити всі пускові установки та ракети наземного базування з радіусом дії 500-5500 кілометрів, включно з ракетами як в європейській, так і в азійській частині СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-