США вимагають від Росії скоротити  радіус дії ракети

США вимагають від Росії скоротити радіус дії ракети "Новатор"

Укрінформ
Росія повинна впродовж двох місяців або позбутися, або скоротити радіус дії ракетних систем SSC-8 (російська модифікація – 9М729 "Новатор"), інакше Сполучені Штати вийдуть з Договору РСМД, про що попередив напередодні глава Держдепу.

На цьому наголосила в четвер під час брифінгу заступник держсекретаря США з питань контролю над озброєннями та міжнародної безпеки Андреа Томпсон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Система SSC-8 має розширений діапазон, який не відповідає (укладеним домовленостям – ред.). Таким чином, або ви позбавитесь від системи, позбудетесь пускових установок, або зміните її так, щоб діапазон застосування не був перевищений", - зауважила представник американського уряду.

Вона підкреслила, що м'яч зараз перебуває на полі росіян, і Сполучені Штати очікують відповідних кроків від Москви.

Читайте також: США цілком виразно пригрозили Росії військовою силою

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок держсекретар США Майк Помпео оголосив про намір Вашингтона ініціювати процес виходу з Договору про обмеження ракет малої та середньої дальності (РМСД), оскільки Росія тривалий час його порушувала.

Вашингтон дав Росії 60 днів на те, щоб позбавитися від ракет, наявність яких на озброєнні суперечить досягнутим домовленостям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-