Ердоган доручив МЗС порушити питання про вільний прохід Керченською протокою - Джемілєв

Ердоган доручив МЗС порушити питання про вільний прохід Керченською протокою - Джемілєв

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган доручив голові МЗС Туреччини Мевлюту Чавушоглу на всіх платформах піднімати питання про вільний прохід Керченською протокою і необхідність повернення захоплених Росією українських військових кораблів.

Про це народний депутат України Мустафа Джемілєв розповів в інтерв'ю Укрінформу.

«Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, що президент Ердоган дав йому доручення на всіх платформах піднімати питання про вільний прохід Керченською протокою і необхідність повернення наших суден, захоплених у полон», - сказав Джемілєв.

За його словами, у розмові з главою МЗС Туреччини піднімалося і питання звільнення полонених моряків.

«Він (Чавушоглу - ред.) також сказав, що створюється враження, що Путін не хоче вирішувати це питання і звільняти моряків до виборів. Він розглядає такий крок як «подарунок» Порошенку до майбутніх виборів. Тобто, він хоче використати ситуацію як інструмент впливу на наші вибори», - сказав Джемілєв.

На його думку, такий підхід з боку президента РФ цинічний.

Читайте також: "Кримські" резолюції ООН перетворюють РФ на країну-ізгоя — Джемілєв

«Це цинічно, суперечить не тільки праву, але і моралі. Використовувати людей з політичною метою - це система заручництва», - підкреслив Джемілєв.

Раніше Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не виключав можливості посередництва між Україною та Росією щодо врегулювання ситуації, що склалася з огляду на останні події в Азовському морі.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.

Наразі 21 український військовий перебуває у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-