Трамп і далі вимагає мільярди на стіну попри

Трамп і далі вимагає мільярди на стіну попри "шатдаун" у США

Укрінформ
Попри урядовий "шатдаун", який зупиняє з суботи діяльність федеральних установ США через неприйнятий бюджет, президент Дональд Трамп продовжує вимагати від демократів підтримати його багатомільярдну ініціативу щодо розбудови стіни на кордоні з Мексикою.

На цьому він наголосив у відеозверненні, розміщеному в п'ятницю ввечері на його офіційній сторінці в мережі Twitter.

"Наша велика країна повинна мати безпеку на кордоні. Ми не хочемо, щоб до нас потрапляли люди, яких ми не чекаємо тут. Ми хочемо, щоб до нас прибували люди на підставі законних процедур", - заявив у зверненні глава Білого дому.

Читайте також: У США починає діяти урядовий "шатдаун"

Він назвав ситуацію ззовні країни "дуже небезпечною". Причому, Трамп зробив цю заяву на тлі кадрів, де видно, як натовп людей проривається через огорожі в невідомому місці, які очевидно відсилають глядача до історії з "караваном мігрантів" у Центральній Америці, яка так нічим і не завершилася.

Серед проблем, які, на його думку, загрожують США, президент назвав, зокрема, нелегальну міграцію, торгівлю людьми, а також потрапляння в країну банд злочинців.

"Єдина річ, яка зупинить це все – гарна безпека кордонів", - наголосив Трамп, додавши, що потрібно насамперед встановити "гарний бар'єр" на кордоні.

Читайте також: Трамп затягує уряд у "шатдаун" та перекладає відповідальність на демократів

У цьому зв'язку він наголосив, що наразі все залежить від демократів, які, на його думку, повинні "надати голоси" й підтримати виділення мільярдів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

"Ми матимемо "шатдаун", оскільки ми нічого не можемо зробити з цим, бо нам потрібно, щоб демократи дали нам свої голоси", - наголосив Трамп.

Він закликав демократів до співпраці, щоб забезпечити безпеку кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-