Трамп затягує уряд у

Трамп затягує уряд у "шатдаун" та перекладає відповідальність на демократів

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп, який вимагає від Конгресу виділити $5 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою і загрожує при цьому урядовим "шатдауном", вирішив перекласти всю провину на демократів.

Тим не менше, ініціативу Трампа не підтримують обидві партії в Сенаті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Тепер демократи несуть відповідальність за шатдаун!"- написав нинішній глава Білого дому в п'ятницю у Твітері після того, як законопроект перейшов на розгляд до Сенату.

Читайте також: У Трампа погрожують "шатдауном", якщо Конгрес не дає $5 мільярдів на стіну

Проект бюджету на 2019 рік має бути затверджений в обох палатах американського Конгресу, після чого його підписує президент. У четвер Палата представників проголосувала за проект бюджету, в якому, за вимогою Трампа, внесено $5 млрд на будівництво стіни. У п'ятницю рішення має прийняти Сенат.

Тим часом, у п'ятницю Трам закликав лідера республіканської більшості в Сенаті Мітча Макконела застосувати так звану "ядерну опцію" під час голосування, яка дозволяє приймати рішення без досягнення необхідних 60-ти зі 100 голосів (республіканці зараз мають лише 51 голос у Сенаті).

Читайте також: Трамп пов'язав теракт у Страсбурзі зі стіною на кордоні між США й Мексикою

Трамп також пригрозив, що "шатдаун" його уряду продовжиться "дуже довго", якщо демократи не підтримають його ініціативи. Однак, офіс Макконела в п'ятницю заявив, що ця процедура наразі неможлива – не вистачає голосів, оскільки не всі республіканці підтримують ініціативи Трампа.

Якщо бюджет не буде затверджений до опівночі, урядові структури в США частково втратять підстави на оплату своєї діяльності, тобто настане так званий "шатдаун".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-