Трамп пов'язав теракт у Страсбурзі зі стіною на кордоні між США й Мексикою

Трамп пов'язав теракт у Страсбурзі зі стіною на кордоні між США й Мексикою

Укрінформ
Американський президент Дональд Трамп використав новини про терористичний акт на різдвяному ярмарку у французькому місті Страсбург для свого заклику до Конгресу виділити мільярдні суми на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це він написав на офіційній сторінці в мережі Twitter, передає Укрінформ.

"Чергова дуже брудна терористична атака у Франції. Ми ще більше зміцнюватимемо наші кордони. Чак і Ненсі повинні забезпечити нам голоси, щоб отримати додаткову безпеку на кордоні!"- зазначив Трамп, згадавши у своєму дописі лідерів демократів у Сенаті й Палаті представників – Чака Шумера й Ненсі Пелосі.

Лише напередодні президент США провів відкриту зустріч в Овальному кабінеті з цими лідерами демократичної меншості від обох палат Конгресу, де не зміг дійти згоди з ними про необхідність виділення $5 млрд з бюджету наступного року на побудову прикордонної стіни, щоб зупинити потоки мігрантів. Тоді глава Білого дому навіть погрожував урядовим "шатдауном" якщо Конгрес не виділить цих коштів.

Читайте також: США переходять у наступ в боротьбі з російською пропагандою – Держдеп

Цього разу Трамп пов'язав терористичний акт у Франції з безпекою кордонів США навіть попри те, що французька влада визнала, що напад у Страсбурзі, за результатами розслідування, був здійснений не мігрантом, а людиною, яка народилася й виросла в цьому місті.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ввечері в районі проведення різдвяного ярмарку центрі Страсбурга сталася стрілянина. Двоє людей загинули, 14 зазнали поранень, деякі перебувають у критичному стані. Влада Франції визнала напад терористичним актом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-