В США починає діяти урядовий

В США починає діяти урядовий "шатдаун"

Укрінформ
Після 12-ї години ночі (7-ї ранку за Києвом) в ніч на суботу в Сполучених Штатах починає діяти частковий урядовий "шатдаун", коли федеральні установи не мають підстав отримувати бюджетні кошти.

Криза виникла внаслідок відмови Сенату задовольняти вимоги президента Трампа щодо виділення $5 млрд на прикордонну стіну, повідомило видання The Hill.

"Глава бюджетного комітету Білого дому Мік Малвані, який також виконує обов'язки глави адміністрації Трампа, направив меморандум федеральним органам влади, доручивши їм розпочати виконання планів "шатдауну", починаючи з суботи", - зазначає видання.

У документі він висловив сподівання, що період припинення роботи урядових структур буде нетривалим.

Читайте також: Трамп затягує уряд у "шатдаун" та перекладає відповідальність на демократів

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональда Трамп вимагає від Конгресу виділити $5 млрд на будівництво нової стіни на кордоні з Мексикою. Втім його ініціатива зустріла опір в обох партіях на Капітолійському пагорбі.

Конгресу США так і не вдалося досягти компромісу, який дозволив би прийняти проект закону про бюджет, уникнувши таким чином подальше фінансування федеральних структур США.

Читайте також: У Трампа погрожують "шатдауном", якщо Конгрес не дає $5 мільярдів на стіну

Рішення не вдалося досягти навіть після останнього 11-годинного "прориву", коли високопоставлені представники адміністрації Трампа намагалися переконати партійне керівництво в Конгресі знайти сталий компроміс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-