В ООН провалилась резолюція Росії щодо продовження договору про ліквідацію ракет

В ООН провалилась резолюція Росії щодо продовження договору про ліквідацію ракет

Укрінформ
У п’ятницю, 21 грудня, Росії не вдалося зібрати простої більшості голосів Генасамблеї ООН для ухвалення свого проекту резолюції A/73/L.70 щодо збереження Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко назвав цю подію черговою ганьбою РФ в ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

"Росія знов зганьбилася у Генеральній асамблеї ООН: цього разу резолюція зі “збереження Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності” не набрала навіть простої більшості голосів”, - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Росія внесла до Генасамблеї ООН свій проект резолюції щодо збереження Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності ще тиждень тому. Ухваленням цього документа РФ планувала відповісти на нещодавнє оголошення США про намір вийти з угоди.

Читайте також: ЄС продовжив економічні санкції проти Росії

Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності 1988 року - історичний документ, ухвалений в останні роки Холодної війни і гонки озброєнь між США та СРСР. Він передбачав знищення протягом трьох років наземних пускових установок і крилатих ракет, здатних нести ядерну зброю, із радіусами дії від 500 до 5500 кілометрів. Він став першим документом про реальне скорочення наявних озброєнь.

У жовтні 2018 року Президент США Дональд Трамп заявив, що США збираються вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності через його постійне порушення Росією. За словами американського президента, ситуація за якої США послідовно дотримуються договору, а Росія - ні, є несправедливою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-