ЄС продовжив економічні санкції проти Росії

ЄС продовжив економічні санкції проти Росії

Оновлено
Укрінформ
21 грудня 2018 року Рада ЄС продовжила економічні санкції, які спрямовані проти специфічних секторів російської економіки до 31 липня 2019 року.

Повідомлення про це міститься на сайті Ради ЄС.

Це рішення було прийнято після того, як Президент Франції Макрон та Канцлер Німеччини Меркель поінформували Європейську Раду, яка проводила зустріч у Брюсселі 13-14 грудня поточного року про стан виконання Мінських угод, з якими пов’язані зазначені санкції. Оскільки жодного прогресу досягнуто не було, Європейська Рада прийняла політичне рішення продовжити економічні санкції проти Росії. 

Рада ЄС ухвалила це рішення сьогодні шляхом письмової процедури та, відповідно до правил прийняття подібних рішень, одностайно. 

Заходи спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори, а також на сфери, повязані з виробництвом товарів подвійного призначення. Від початку такі заходи були запроваджені з 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії з дестабілізації ситуації в Україні, та посилені у вересні 2014 року.

Економічні санкції, які були продовжені, включають:

- Обмеження доступу до головного та вторинного ринку капіталів ЄС для 5 головних фінансових інституцій, переважна частина яких належить державі, а також їх дочірніх компаній, заснованих за межами ЄС, як і трьох головних енергетичних та трьох оборонних компаній Росії;

- Введення заборони на імпорт та експорт озброєння;

- Введення заборони експорту товарів подвійного призначення для військового використання або для військових кінцевих споживачів в Росії;

- Обмеження доступу Росії до певних чутливих технологій та послуг, які можуть бути використані для видобутку та переробки нафти.

Читайте також: США ввели нові санкції проти Росії

На додаток до цих економічних санкцій, деякі заходи ЄС також застосовані у відповідь на кризу в Україні, включаючи:

- Цільові індивідуальні обмежувальні заходи, зокрема, візова заборона та заморожування рахунків, за станом на сьогодні, для 164 фізичних осіб та 44 юридичних осіб до 15 березня 2019 року;

- Обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, дія яких обмежується територією Криму і Севастополя, які, за станом на сьогодні, запроваджуються до 23 червня 2019 року.

Термін дії цих санкцій був пов'язаний із невиконанням Мінських угод від 2015 року. Оскільки цього (виконання Мінських угод) не відбулося, санкції залишаються чинними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-