США ввели нові санкції проти Росії

США ввели нові санкції проти Росії

Оновлено
Укрінформ
Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив санкції проти 18 фізичних та чотирьох юридичних осіб з Росії, чия діяльність була пов'язана з гібридною агресією РФ проти інших країн.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Мінфіну, поширеному у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністерство фінансів вводить санкції проти співробітників російської розвідки, задіяних у кіберопераціях, перешкоджанні виборам 2016 року, а також у широкому списку інших пагубних дій", - заявив у цьому зв'язку міністр фінансів Стівен Мнучин.

Як уточнили в Мінфіні, нові обмеження запроваджені проти колишнього офіцера російського ГРУ, який діяв в інтересах олігарха Олега Дерипаски, 15-ти офіцерів цього розвідуправління, проти Агентства інтернет-досліджень (так званої "фабрики тролів"), а також інших осіб та організацій, пов'язаних з проектом "Лахта".

Зокрема, екс-офіцер ГРУ Віктор Бояркін, який діяв від імені Дерипаски, визнаний причетним до незаконного фінансування однієї з партій Чорногорії під час виборчої кампанії в цій країні в 2016 році.

Водночас проект "Лахта" мав на меті втручання у виборчі системи по всьому світу, зокрема й у США.

"З 2014 року проект "Лахта" використовував, серед іншого, фіктивних онлайн-персон, які позиціонувалися як громадяни США у спробах втручання в американські вибори", - уточнили у відомстві.

Читайте також: Посли ЄС схвалили продовження санкцій проти РФ – журналіст

У цьому зв'язку Мінфін запровадив санкції проти ТОВ "Невские новости", ТОВ "Экономика сегодня", ТОВ "Федеральное агентство новостей" і компанії USA REALLY, а також проти окремих фізичних осіб, причетних до проекту "Лахта". Крім того, в заяві згадується про фірми Євгена Пригожина "Конкорд Менеджмент и Консалтинг" та "Конкорд Кейтеринг", які вже перебувають під санкціями США. Вони контролювали фінансування проекту "Лахта", брали участь у доборі кадрів та здійснювали нагляд за діяльністю проекту.

Окремим списком ідуть три групи офіцерів ГРУ: які брали участь у спробах втручання у виборчі процеси за кордоном; у кібератаках проти Міжнародного антидопінгового агентства та ОЗХЗ; а також у застосуванні хімречовини "Новічок" у Великій Британії. До останньої увійшли Олександр Петров і Руслан Боширов (за даними ЗМІ, їхні справжні імена Олександр Мішкін та Анатолій Чепіга), які підозрюються у проведенні спецоперації у британському Солсбері з отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-