Чапутович: Ревізіоністська політика Росії лишається серйозним викликом для Заходу

Чапутович: Ревізіоністська політика Росії лишається серйозним викликом для Заходу

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що ревізіоністська політика РФ лишається серйозним викликом для для Польщі, інших країн Заходу та міжнародних організацій.

Про це під час спільної прес-конференції у Варшаві з фінським колегою Тімо Сойні заявив глава МЗС Польщі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Дійсно, Росія, й особливо її останні дії в Азовському морі, свідчать про те, що не лише для Польщі, але також і для інших країн чи міжнародних організацій, таких як ЄС, НАТО, ОБСЄ вона є серйозним викликом”,- заявив Чапутович.

Чапутович звернув увагу на ініціативу Фінляндії щодо створення Європейського центру досліджень протидії гібридним загрозам, наголошуючи, що Варшава є однією з країн, яка бере активну участь у його діяльності.

У свою чергу глава МЗС Фінляндії наголосив на потребі “єдиної і рішучої” позиції ЄС щодо дій Росії, зокрема у контексті продовження санкцій проти Росії.

Він наголосив, що ЄС “повинен бути активним і не може забути про Україну”.

Читайте також: Позиція Берліна щодо Nord Stream 2 є антиєвропейською - Чапутович

Глава МЗС Фінляндії зазначив, що дії Кремля значно погіршили безпекову ситуацію в Європі, зокрема у Балтійському морі.

Він зауважив, що хоча його країна не відчуває небезпеку безпосередньої російської агресії, але є інші загрози – гібридні, у кіберпросторі. Відтак, ця непевність призвела до того, що ситуація у сфері безпеки є складною для усіх в регіоні, зазначив Сойні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-