Помпео вважає, що КНР має звільнити затриманих канадців

Помпео вважає, що КНР має звільнити затриманих канадців

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео закликав керівництво КНР звільнити двох канадських громадян, яких затримали цього тижня, назвавши їх ув’язнення «неприйнятним».

Про це повідомляє агенція Anadolu.

«Вони повинні бути звільнені. Ми просимо всі країни світу належним чином ставитися до чужих громадян, ув’язнення цих двох канадських громадян у Китаї повинно закінчитися", - сказав Помпео журналістам після зустрічі американських та канадських дипломатів та військових чиновників.

Китайський уряд попередив у четвер, що, поки виконавчий директор Huawei Менг Ванчжоу, що очікує екстрадицію до США за підозрою в ухилянні від дотримання санкцій проти Ірану, не буде звільнений, буде "помста" КНР Канаді.

Читайте також: США переходять у наступ в боротьбі з російською пропагандою – Держдеп

Офіційний Пекін підтвердив, що двоє канадців були затримані на тій підставі, що вони "займалися діяльністю, що загрожує національній безпеці".

Як повідомлялося, влада Китаю підтвердила затримання другого громадянина Канади Майкла Спейвора, який допомагав організовувати зустрічі колишнього американського професійного баскетболіста Денніса Родмана з лідером КНДР Кім Чен Ином. Раніше іншого громадянина Канади — колишнього дипломата, а нині співробітника International Crisis Group Майкла Ковріга було затримано у Китайській Народній Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-