Засідання іспанського уряду в Каталонії охоронятимуть до 10 тисяч копів

Засідання іспанського уряду в Каталонії охоронятимуть до 10 тисяч копів

Укрінформ
Понад дев'ять тисяч правоохоронців залучать для забезпечення проведення виїзного засідання іспанського уряду в Каталонії наступної п’ятниці.

Про це повідомляє El Pais.

"Понад дев'ять тисяч правоохоронців будуть задіяні для забезпечення проведення виїзного засідання іспанського уряду, яке заплановане на наступну п’ятницю в Каталонії, замість звичайного місця в Мадриді", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Іспанський міністр пригрозив Каталонії введенням нацгвардії

Як повідомляє El Pais, йдеться про чотири правоохоронні органи: муніципальна поліція Барселони, регіональна Національна поліція, Громадянська гвардія та Національна поліція Іспанії.

Очікується, що у п’ятницю, 21 грудня, під час засіданні уряду Іспанії в Каталонії відбудуться протести за участю прихильників незалежності регіону.

Раніше, 10 грудня, уряд Іспанії розкритикував прем'єра Каталонії Кіма Торру, який закликав здобути незалежність регіону, як це свого часу зробила Словенія, коли вона оголосила в односторонньому порядку незалежність від Югославії у 1991 році, і це призвело до нетривалого військового конфлікту з загибеллю 62 людей та 328 поранених.

Читайте також: Мадрид обурений заявами прем'єра Каталонії про "односторонню" незалежність

11 грудня міністр внутрішніх справ Іспанії Фернандо Гранде-Марласка заявив, що може надіслати правоохоронців Національної поліції до Каталонії, якщо місцеві органи не докладатимуть більше зусиль для припинення протестів у регіоні.

Як відомо, політична криза в Каталонії розпочалася 1 жовтня 2017 року, коли в регіоні відбувся заборонений владою Іспанії референдум щодо незалежності від Мадрида. За даними каталонської влади, понад 90 відсотків осіб, які взяли участь в референдумі, підтримали незалежність регіону.

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним, а згодом розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як вони ухвалили декларацію про незалежність регіону.

Нині кілька лідерів руху за незалежність перебувають під вартою або втекли з країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-