Іспанський міністр пригрозив Каталонії введенням нацгвардії

Іспанський міністр пригрозив Каталонії введенням нацгвардії

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Іспанії Фернандо Гранде-Марласка заявив, що може надіслати правоохоронців Національної поліції до Каталонії, якщо місцеві органи не докладатимуть більше зусиль для припинення протестів у регіоні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на відкритий лист міністра, який був адресований його каталонському колезі.

"Міністр внутрішніх справ Іспанії повідомив, що може надіслати правоохоронців Національної поліції до Каталонії, якщо місцеві органи не будуть докладати більше зусиль для припинення протестів, як це сталося на вихідних, коли люди перекрили головні автомагістралі (регіону – ред.)", - йдеться у повідомленні.

У своєму листі Фернандо Гранде-Марласка звинуватив каталонську поліцію в бездіяльності, коли борці за незалежність регіону заблокували на 15 годин один з головних автобанів у регіоні.

Як зазначає Reuters, можливе рішення Мадрида про введення нацгвардійців у Каталонію є дуже чутливим, адже майже половина людей у регіоні виступає за оголошення незалежності від Іспанії.

Читайте також: Мадрид обурений заявами прем'єра Каталонії про "односторонню" незалежність

У каталонському уряді ще не прокоментували новину.

Політична криза в Каталонії розпочалася 1 жовтня 2017 року, коли в регіоні відбувся заборонений владою Іспанії референдум щодо незалежності від Мадрида. За даними каталонської влади, понад 90 відсотків осіб, які взяли участь у референдумі, підтримали незалежність регіону.

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним, а згодом розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як вони ухвалили декларацію про незалежність регіону.

Нині кілька лідерів руху за незалежність перебувають під вартою або втекли з країни.

Фото: EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-