ЄС може закрити порти для російських суден – поправка до резолюції

ЄС може закрити порти для російських суден – поправка до резолюції

Керченська криза
Укрінформ
У Європарламенті ініціюють накладання санкцій на Росію за блокування судноплавства в Азовському морі та через Керченську протоку, закликаючи країни-члени Євросоюзу закрити свої порти для російських суден.

Про це йдеться в одній із поправок до резолюції ЄП про стан імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, яка буде проголосована у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Європарламент закликає країни-члени закрити доступ до портів ЄС для російських суден, які прибувають з Азовського моря, доки Росія не відновить вільну навігацію через Керченську протоку та в Азовському морі", - йдеться у поправці, яку внесла найбільша політична група ЄП Європейської народної партії, а також доповідач по Україні депутат Міхаель Галер.

Читайте також: ЄС має закрити порти для кораблів РФ, якщо вона не розблокує навігацію — Гармс

Європарламентарії також засуджують навмисний акт агресії Росії проти України, здійснений 25 листопада у Керченській протоці та вимагають негайного і безумовного звільнення українських кораблів та моряків, які повинні мати статус військовополонених.

Поправка також містить заклик до ОБСЄ розширити мандат Спеціальної моніторингової місії в України на регіон Азовського моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-