Мей поїде до Брюсселя передомовлятися про ірландський кордон

Мей поїде до Брюсселя передомовлятися про ірландський кордон

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей поїде до Брюсселя передомовлятися з ЄС в питанні щодо кордону Північної Ірландії в угоді про Brexit.

Про це написав молодший міністр у департаменті освіти Великої Британії Надім Захаві у Twitter

"Тереза Мей дослухалася до колег і вирушить до Брюсселя, щоб наполягти на змінах в питанні (щодо ірландського кордону - ред.)", - написав Захаві.

Раніше, 15 листопада, представники ЄС і Великої Британії узгодили в повному обсязі протокол, який враховує особливості відносин між Ірландією та Північної Ірландією та містить гарантії, що за будь-яких умов між країнами не буде встановлено жорсткий кордон після виходу Британії з Євросоюзу.

Читайте також: Хант назвав недоречним рішення суду ЄС про можливе скасування Brexit

Як відомо, Велика Британія повинна вийти з ЄС 29 березня 2019 року, через два роки після того, як Лондон подав заяву про вихід із співтовариства відповідно до результатів референдуму у червні 2016 року, на якому підтримали Brexit.

Доля Brexit досі остаточно не вирішена, проект угоди прем'єр-міністра Терези Мей щодо Brexit має отримати схвалення у британському парламенті 11 грудня.

Мей заявила, що якщо її угода не буде проголосована у британському парламенті, Велика Британія може залишити ЄС без угоди або Brexit може не відбутися.

10 грудня у Єврокомісії заявили, що не будуть переглядати угоду щодо виходу Великої Британії з Європейського Союзу.

А прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вирішила відкласти фінальне голосування у парламенті щодо угоди про вихід країни з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-