Французька поліція розслідує вплив Росії на протести в країні

Французька поліція розслідує вплив Росії на протести в країні

Укрінформ
У Франції поліція розслідує можливе втручання Росії у масові акції протесту "жовтих жилетів".

Про це заявив глава МЗС країни Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє Bloomberg.

"Я не буду коментувати, поки слідство не зробило висновки", - сказав Ле Дріан. Він підкреслив, що за ситуацією стежать французькі спецслужби.

Читайте також: Макрон готує звернення до громадян через протести у Франції

Раніше повідомлялося, що близько 600 акаунтів у Twitter, які були помічені в "пропаганді поглядів Кремля", переключили свою увагу на Францію, розширюючи використання хештег #giletsjaunes ("жовті жилети", - ред.).

При цьому російські ЗМІ Sputnik і телеканал RT активно висвітлюють протести у Франції, але їх інформації про невдоволення французьких поліцейських політикою президента Емманюель Макрона і бажання підтримати протестуючих не відповідають дійсності.

Читайте також: Прокремлівських ботів в соцмережах запідозрили в атаці на Макрона

Як повідомляв Укрінформ, у Франції з 17 листопада тривають акції протестного руху так званих "жовтих жилетів". Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики в цілому і вимагають відставки президента і прем'єр-міністра. Особливо масові заворушення сталися в минулу суботу в Парижі.

Читайте також: Бельгійські хроніки «жовтих жилетів»

За оновленими даними, в результаті протестів чотири людини загинули, більше 600 отримали поранення. Близько тисячі демонстрантів затримані.

Слід зазначити, що уряд Франції пішов на економічні поступки "жовтим жилетам", відтермінувавши на рік підвищення цін на пальне та наклавши мораторій на підвищення упродовж зими тарифів на газ та електроенергію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-