Прокремлівських ботів в соцмережах запідозрили в атаці на Макрона

Прокремлівських ботів в соцмережах запідозрили в атаці на Макрона

Укрінформ
Більше 600 прокремлівських Twitter-акаунтів почали використовувати хештег #giletsjaunes на підтримку руху «Жовтих жилетів».

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Альянс забезпечення демократії, підрозділ Німецького Фонду Маршалла Сполучених штатів, яке стежить за російськими Twitter-акаунтами та іншою прокремлівською діяльністю.

"Альянс звернув увагу на те, що акаунти, які раніше публікували новини із США і Великобританії, в останні тижні переключилися на висвітлення протестів у Франції", - розповів вашингтонський аналітик Альянсу Бретт Шафер.

Читайте також: Протести в Парижі: затримали майже 600 "жовтих жилетах"

Ці акаунти часто вказують на те, що французька поліція перебуває на межі заколоту і готова підтримати протестувальників. Шафер говорить, що подібні заяви не підтверджуються фактами, а сама інформаційна кампанія по структурі нагадує інші кібер-атаки Кремля.

Більша частина посилань у досліджуваних Альянсом Twitter-акаунтів веде на повідомлення державних російських медіа – Russia Today, Sputnik і німецьке агентство Ruptly, яке належить RT. Всі три медіа, вказують в Альянсі, дуже пильно стежать за протестами, а RT навіть повідомляло, що 12 журналістів постраждали, висвітлюючи події у Франції.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції з 17 листопада тривають акції протестного руху так званих "жовтих жилетів". Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики в цілому і вимагають відставки президента і прем'єр-міністра. Особливо масові заворушення сталися в минулу суботу в Парижі.

Читайте також: У Нідерландах на протести вийшли сотні "жовтих жилетів"

За оновленими даними, в результаті протестів чотири людини загинули, більше 600 отримали поранення. Близько тисячі демонстрантів затримані.

Слід зазначити, що уряд Франції пішов на економічні поступки "жовтих жилетах" і відтермінував на рік підвищення цін на пальне і наклав мораторій на підвищення протягом зими тарифів на газ і електроенергію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-